Red Cross Moldova

ÎntrareÎnregistrare
Principala » Ce facem »
A+ R A-

Serviciul de căutări persoane

Acordă o notă articolului
(8 voturi)

Serviciul de căutări persoane este un compartiment al Crucii Roşii din Republica Moldova şi concomitent, un serviciu unic din reţeaua internaţională a serviciilor similare din cadrul Mişcării Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie.


Serviciul îşi desfășoară activitatea în baza Convenţiilor de la Geneva de la 1949, Protocoalelor Adiţionale lor, Rezoluţiilor Conferinţelor Internaţionale ale Mişcării și respectă dreptul la protejarea datelor personale, conform legislaţiei naţionale.
Pe parcursul anilor, începînd cu anul 1991 de la creare, serviciul căutări persoane al Crucii Roşii din Republica Moldova, contribuie  la restabilirea și menţinerea legăturilor între membrii familiilor care au fost separaţi, ca urmare a conflictelor armate internaţionale, tulburărilor interne, dezastrelor naturale sau a unor situaţii de natură umanitară sau socială.
Anual, circa 200 cereri sunt examinate, majoritatea acestora ţin de perioada celui de-al II-lea război mondial, dar şi de imigrarea ilegală a cetăţenilor Republicii Moldova peste hotare.
Activitățile prioritare:
  • Căutarea rudelor apropiate cu care au pierdut legăturile, ca consecinţă a conflictelor armate, calamităţilor  naturale, tensiunilor politice, sau altor situaţii umanitare;
  • Transmiterea Mesajelor Crucii Roşii, în cazul în care căile de comunicare au fost întrerupte;
  • Căutarea mormintelor celor căzuţi pe front;
  • Intermedierea obţinerii documentelor ce ar confirma statutul de prizonier, deportat, deţinut al lagărelor fasciste, ghetou, muncă cu forţa în Germania etc.;

Crucea Roșie NU efectuează cercetări:

  • ce ţin de studierea arborelui genealogic;
  • în situaţii de dispute familiale sau legale (procese, testamente, adopţii, tutelă, etc.)

 

În vederea depunerii unei solicitări la Crucea Roșie, cetățenii trebuie să completeze o cerere și să o prezinte personal  sau prin poștă la Sediul Central al Societății de Cruce Roșie din Moldova:
str.Gh. Asachi  67a, 2028 Chișinău, nr. de tel./ fax: 022/ 72 58 24 sau 72 96 44;

 

Lasă un comentariu

sus
Acest site este creat cu suportul Federației Internaționale de Cruce Rosie, în cadrul Proiectului Reducerea Decalajului Digital. Creat de Dan Valey

Întrare

Înregistrare

*
*
*
*
*

* Câmp este obligatoriu