Red Cross Moldova

ÎntrareÎnregistrare
Principala » Ce facem » Voluntariat »
A+ R A-

Declarația Strategiei 2020 cu privire la voluntariat

Acordă o notă articolului
(1 votează)

Serviciul de voluntariat stă la baza dezvoltării comunităţilor. Voluntariatul promovează încrederea şi reciprocitatea. Încurajează oamenii să fie cetăţeni responsabili şi le oferă un mediu în care pot învăţa obligațiile implicării democratice. În cadrul Societăţilor Naţionale, voluntariatul este practicat de oameni care sunt devotaţi principiilor fundamentale şi motivaţi de propria dorință, fără a aştepta vreun cîștig material sau financiar. Voluntarii noştri stau la dispoziţia oamenilor vulnerabili şi lucrează pentru crearea unei lumi mai umane și mai pașnice. Ei contribuie în mod regulat sau ocazional cu timpul şi aptitudinile lor la acordarea serviciilor, mobilizarea resurselor, în funcţiile de administraţie, guvernare sau de consiliere. Societăţile Naţionale își iau angajamentul să îmbunătățească calitatea, standardele, capacităţile şi retenţia voluntarilor prin crearea unui mediu prietenos și inclusiv din punct de vedere social. Acest mediu presupune asigurarea voluntarilor cu instruire, supraveghere, evaluare regulată şi recunoaștere, dezvoltarea oportunităţilor, care include planificarea şi îmbunătăţirea muncii în care sunt implicaţi, protecţie prin asigurare, echipament, suport psihosocial şi o structură socială de susţinere relevantă pentru sarcinile pe care ei le îndeplinesc.

Deoarece tendințele de trai continuă să influențeze modul în care oamenii fac voluntariat, Federația Internațională pledează pentru politici juridice, sociale și economice care încurajează și valorifică mai ferm voluntariatul în societate.

 

Lasă un comentariu

sus
Acest site este creat cu suportul Federației Internaționale de Cruce Rosie, în cadrul Proiectului Reducerea Decalajului Digital. Creat de Dan Valey

Întrare

Înregistrare

*
*
*
*
*

* Câmp este obligatoriu