Red Cross Moldova

ÎntrareÎnregistrare
Principala » Ce facem » Voluntariat »
A+ R A-

Fii voluntar

Acordă o notă articolului
(48 voturi)

Recrutarea voluntarilor este un proces continuu şi se realizează de către filialele de Cruce Roșie în funcţie de specificul local şi de activităţile pe care le desfăşoară.

Pentru înregistrarea voluntarilor, filialele vor cere acestora la înscriere un CV şi vor folosi un formular de înregistrare ce trebuie să conţină:

  • numele, prenumele;
  • adresa şi datele de contact (telefon, email);
  • data naşterii;
  • studii şi cursuri;
  • ocupaţia şi locul de muncă;
  • statutul familial;
  • abilităţi (limbi străine vorbite, abilităţi de lider, de reprezentare etc.);
  • experienţa ca voluntar;
  • activităţile ce prezintă interes pentru voluntar;
  • disponibilitatea de timp.

Fii voluntar la Cruce Roşie!
• Vrei să faci ceva deosebit cu viaţa ta?
• Vrei să faci ceva cu adevărat folositor lumii în care trăieşti?
• Vrei să oferi o parte din timpul tău liber celor nefericiți?

Dacă răspunsul tău este DA, atunci trebuie sa te implici acum! Alătura-te unei familii de peste 2000 de voluntari de Cruce Roşie din Republica Moldova.
Acum ai oportunitatea să faci ceva pentru tine şi pentru cei de lîngă tine! Poţi să ajuţi un bătrîn să zîmbească din nou, să dai speranţa unui copil ce suferă din cauza sărăciei, să ajuţi o familie de sinistraţi să-şi refacă gospodăria, sa ajuţi un bolnav să-şi recapete sănătatea.
Fă şi tu ceea ce noi facem de 85 de ani!
Alătură-te misiunii comune a celei mai mari organizații umanitare din lume.

"…Dacă dorim să trăim într-o lume mai bună, trebuie sa contribuim la crearea ei. Pentru a fi schimbarea pe care ne-o dorim în lume." (Mahatma Ghandi).

Zece motive pentru a fi voluntar de Cruce Roşie:

1. Pentru a ajuta la schimbarea lumii în care trăieşti;

2. Pentru ca și de tine depinde fericirea altora;

3. Pentru a readuce zîmbetul pe chipul celor nefericiţi;

4. Pentru că de demnitatea altora depinde şi propria ta demnitate;

5. Pentru a da înapoi o parte din ceea ce ai primit de la alţii;

6. Pentru a-ţi forma deprinderi utile şi a învăţa lucruri noi;

7. Pentru a fi parte a unei organizaţii prestigioase, într-o echipă puternică;

8. Pentru a căpăta experienţă în vederea obţinerii unui serviciu mai bun;

9. Pentru a-ţi face noi prieteni și pentru a-ţi regăsi prietenii, deja voluntari;

10. Pentru a-ţi construi amintiri şi a rămîne în amintirile celorlalţi.

Oricine poate sa devină voluntar la Crucea Roşie.


Cu toţii avem cel puţin o abilitate, pricepere sau talent pe care să îl putem pune în folosul unei persoane care are nevoie de ajutor, toţi avem ceva special de oferit… Inclusiv tu!

Dacă eşti tînăr: ai posibilitatea să faci parte din cea mai mare organizaţie umanitară din lume, într-o echipă puternică, să capeţi experienţa care te va ajuta să obţii mai uşor un loc de muncă. Ca voluntar, poţi să testezi o posibilă carieră, să-ţi faci contacte și prietenii solide, să-ţi pui în practică ideile și entuziasmul, să cunoşti lumea altfel decît o ştii acum.

Dacă eşti o persoană în vîrstă: ai posibilitatea să împărtăşeşti din experienţa ta celor care au nevoie de ajutor. Poţi fi un exemplu pentru cei tineri, dar şi pentru cei de-o vîrstă cu tine. A fi vîrstnic nu înseamnă resemnare şi inactivitate, poți să fii o resursă importantă pentru societate.

Dacă eşti angajat: viața înseamnă mai mult decît rutina casă – serviciu. Implicîndu-te într-o activitate de voluntariat, poţi schimba monotonia din viața ta cu bucuria și sentimentul de împlinire, ajutînd un bătrîn, un copil, o familie aflată în nevoie, salvînd un om dintr-o situaţie disperată. Construieşte momente de neuitat alături de alţi mii de voluntari ai Crucii Roşii. E timpul sa faci o schimbare în viața ta!

Dacă eşti liber profesionist: Implicîndu-te în activităţi de voluntariat, ai şansa de a acumula noi experienţe, de a-ţi forma noi abilităţi, îţi poţi crea contacte care să te conducă la un post aşa cum ţi-l doreşti. Nu lăsa timpul să treacă pe lîngă tine! Umple-ţi timpul cu o bucurie. Sunt atîţia oameni care au nevoie de tine. Este momentul să dăruieşti din timpul tău liber. Misiunea noastră este posibilă datorită oamenilor ca tine, oameni care oferă o mînă de ajutor fără să ceară nimic în schimb.

Contactează filiala de Cruce Roşie din raionul /oraşul în care trăieşti sau înveţi. Află cum poţi să-ţi foloseşti mai bine cunoştinţele, experienţa, ideile, entuziasmul.

Cum pot deveni voluntar?
• Depune un CV şi o scrisoare de intenţie la filiala din raionul /oraşul în care locuieşti sau înveţi.
• După ce ai trimis CV-ul şi scrisoarea de intenţie, este bine să stabileşti o întîlnire în care să afli detalii despre activitatea de voluntariat.
• Directorul filialei iţi va explica ce ai de făcut şi veţi discuta despre motivaţia ta de a face voluntariat și care sunt aşteptările tale.
• Fiecare voluntar de Cruce Roşie participă la cursuri de instruire privind Mişcarea și Principiile Fundamentale ale Crucii Roşii și Semilunii Roşii. În funcţie de abilitățile și preferinţele tale, ți se va repartiza o anumită activitate pentru care vei beneficia, de asemenea, de instruire. Cursurile sunt gratuite și obligatorii.

După primele cursuri de instruire, te vei putea considera voluntar de Cruce Roşie – unul din marea familie a celor 97 de milioane de voluntari ai Mişcării Internaționale de Cruce Roşie și Semilună Roşie din toată lumea – și pregătit să ajuţi oamenii din ţara / comunitatea / oraşul tău.

Mai multe din această categorie: « Galeria foto

Lasă un comentariu

sus
Acest site este creat cu suportul Federației Internaționale de Cruce Rosie, în cadrul Proiectului Reducerea Decalajului Digital. Creat de Dan Valey

Întrare

Înregistrare

*
*
*
*
*

* Câmp este obligatoriu